SPOŠTOVANI ČLANI IN PRIJATELJI!

Zagreb, 4. junij 2013

Kdor ljubi svojo domovino, spoštuje tudi domovino drugih. Neznan avtor

13. junij 2013 ob 19. uri (četrtek), DRUŠTVO HRVAŠKIH KNJIŽEVNIKOV
(Trg bana Josipa Jelačića 7/1)
JEZIKOVNA RAZNOLIKOST NA HRVAŠKEM
Koordinacija svetov in predstavnikov narodnih manjšin Mesta Zagreb vabi na tribuno o predstavljanju jezikovnega in kulturološkega življenja narodnih skupnosti na Hrvaškem. Govorili bosta predstojnica Katedre za južno slavistiko in profesorica slovenskega jezika na Filozofski fakulteti v Zagrebu Anita Peti-Stantić in prevajalka Jagna Pogačnik.

16. junij 2013 od 10. – 15. ure (nedelja), ZRINJEVAC
DNEVI NARODNIH MANJŠIN MESTA ZAGREB
Na stojnicah bo svojo založniško dejavnost, tradicionalne jedi in kulturno dediščino poleg preostalih sedemnajstih manjšin, ki živijo v Zagrebu, predstavila tudi slovenska skupnost. V multikulturnem programu, ki bo potekal v paviljonu Zrinjevac, bo po 13. uri nastopal naš Mešani pevski zbor Slovenski dom ob spremljavi harmonikarja Franca Ropa. Vabljeni!

17. junij 2013 ob 20. uri (ponedeljek), ZKM (ulica Nikole Tesle 7)
PREDSTAVA KOMEDIJA Z ŽENSKAMI
Vabljeni na ogled prve slovenske uprizoritve predstave Komedija z ženskami, avtorja Heinerja Müllerja v režiji Ivice Buljana in izvedbi Mestnega gledališča ljubljanskega. V ospredju sta temi svobode in odgovornosti ter kaj se zgodi, ko se množica obrne proti posamezniku oziroma posameznika izloči.
Za člane Slovenskega doma smo poskrbeli za brezplačne vstopnice. Pravočasno pokličite in rezervirajte vstopnice na številko telefona 01-6525 973.

20. junij 2013 ob 20. uri (četrtek), Cvjetni trg, Zagreb

SVEČANI KONCERT OB PRAZNOVANJU DNEVA DRŽAVNOSTI HRVAŠKE IN SLOVENIJE TER SPREJEMU HRVAŠKE V EVROPSKO UNIJO

Vabilo (426 KB pdf).

SLOVENSKI DOM – NAŠ DRUGI DOM