SPOŠTOVANI ČLANI IN PRIJATELJI!

Zagreb, 3. december 2014

Jubilejno leto 85-letnice ustanovitve in delovanja našega Slovenskega doma, bomo zaključili z ogledom dveh gledaliških predstav Slovenskega narodnega gledališča Drama iz Ljubljane.

Gledališče Gavella bo zopet prostor v katerem bojo ljubitelji gledališke umetnosti uživali. Vljudno vabljeni!

15. december 2014 ob 19.30 uri (ponedeljek)

PREDSTAVA SVATBA

Drama Rudija Šelige Svatba, ki jo je režiral Jernej Lorenci je bila razglašena za najboljšo predstavo na letošnjem 49. Borštnikovem srečanju. Svatba je pravzaprav igra o nas samih in tudi o našem času. Prek izbruhov travm dramskih likov najdemo predvsem navezavo na obremenjenost naše politike s ‘skrivnostmi’ polpretekle zgodovine in nezmožnost Slovencev, da bi ta poglavja enkrat končno zaključili in zaživeli v sedanjosti (in prihodnosti).

23. december 2014 ob 19.30 uri (torek)

PREDSTAVA MISTERIJ BUFFO

Pesnik, prozaist in dramatik Vladimir Majakovski si je s svojim ustvarjanjem in umetniško usmeritvijo prislužil nazive: vodilni pesnik ruskega futurizma, pesnik agitator, bard revolucije. Naslov njegove komedije Misterij buffo združuje dve povsem nezdružljivi oznaki: misterij kot formo srednjeveške religiozne dramatike in buffo kot oznako za komičnost, šaljivost. Predstavo odlikuje premišljena in ostra režija Aleksandra Popovskega, ki se udejanja v ansambelski igri vrhunskih posameznikov. Spektakel z humorjem odpira gledalcu aktualiziran prostor razmisleka, razpetega med peklom in rajem. Prav zato je to delo za vse čase.

Za člane Slovenskega doma in njihove prijatelje smo za obe predstavi poskrbeli za brezplačne vstopnice. Predstavi imata nadnapise v hrvaščini. Čim prej pokličite in rezervirajte vstopnice na številko telefona: 6525 973.

29. december 2014 ob 19. uri (ponedeljek)

SLOVO OD STAREGA LETA

Čeprav je vsako poslavljanje vedno povezano z žalostjo, bo naše slovo od starega leta veselo in zabavno. Naš priljubljeni znanec Branko Sotošek nas bo zabaval do poznih večernih ur in vsak se bo lahko naplesal po mili volji. Ne bo manjkalo živahnega klepeta, saj si bomo povedali kaj vse smo preživljali med letom. Skupaj si bomo zaželeli, da nam prihajajoče leto prinese še več srečanj in veselega druženja, privoščili si bomo kapljico in prigrizek za katerega bo kot vedno poskrbljeno. Vabljeni!

 

VOŠČIMO VAM VESELE BOŽIČNE PRAZNIKE IN SREČNO NOVO LETO!

SLOVENSKI DOM – NAŠ DRUGI DOM