SPOŠTOVANI ČLANI IN PRIJATELJI!

Zagreb, 21. januar 2015

Pozivnica kulturni praznik 2015. (473 KB pdf)

29. januar 2015 ob 19. uri (četrtek)
POGOVORNI VEČER Z ZORANOM PREDINOM
Vabimo vas na pogovorni večer z enim od največjih slovenskih kantavtorjev, Mariborčanom, nesojenim košarkarjem in učiteljem, levičarjem, borcem proti enoumju in očetom legendarne skupine Lačni Franz, Zoranom Predinom. Predin sodeluje s številnimi hrvaškimi glasbeniki, pogosto nastopa na Hrvaškem, decembra pa se je zagrebški publiki predstavil tudi s pomlajenim Lačnim Franzem. O vsem tem bo tekla beseda na pogovornem večeru, Predina pa boste lahko kaj vprašali tudi sami. Vljudno vabljeni!

8. februar 2015 ob 15. uri (nedelja)
FESTIVAL PREŠERNOV DAN V VARAŽDINU
Na prireditvi v Hrvaškem narodnem gledališču v Varaždinu bodo v počastitev velikega slovenskega pesnika nastopala slovenska kulturna društva iz Varaždina, Pulja, Reke, Zagreba in hrvaško kulturno društvo iz Lendave. Naš Slovenski dom bosta predstavljala mešani pevski zbor in mladi vrhunski glasbeni umetniki – ansambel Sudar s pravo glasbeno atrakcijo. Na ogled bo fotografska razstava, potekala bo tudi degustacija tradicionalnih slovenskih jedi članov kulinarične delavnice.

11. februar 2015 ob 19. uri (sreda)
ŽEPNA SLOVENŠČINA
Knjižica Žepna slovenščina daje osnovne informacije o slovenskem jeziku in vam v 19 tematskih poglavjih predstavi osnovne sporazumevalne vzorce in besedišče za lažje sporazumevanje v deželi na sončni strani Alp. Pridružite se nam in skupaj z lektorico Ivano Petric Lasnik se bomo v kratkem in zanimivem “žepnem tečaju” slovenskega jezika naučili, kako pravilno naglaševati besede v slovenskem jeziku, kako pravilno komunicirati v predvidljivih situacijah in kaj vse lahko iz Slovenije domov prinesemo v žepu. Gotovo tudi nekaj slovenščine. Lepo vabljeni!

17. februar 2015 ob 19. uri (torek)
PUSTOVANJE
Tudi letos bomo pustovali pod maskami. V prijetni in prijateljski družbi bomo izbrali NAJ masko. A tisti, ki boste prišli brez maske, jo boste dobili v Domu! Krofov seveda ne bo manjkalo! Pripravili smo tudi tombolo.
Ob pesmi, plesu in kakšnem presenečenju bo druženje zagotovo veselo. Zato dragi člani – našemite se in pridite!

 

Spoštovani starši, dedki in babice!
Z novim letom začenjamo z novostmi v Slovenskem domu. Za otroke od 7 do 12 let pripravljamo Slovensko rajanje. Skupaj bomo peli, plesali, nekaj izdelovali in se seveda igrali. In ob vsem tem se bomo naučili lepe slovenske besede!
Pokličite Slovenski dom ali se javite po elektronski pošti in prijavite svoje malčke na rajanje, ki bo potekalo vsako sredo od 17.30 do 19.00 ure.

Dragi otroci!
Veselimo se skupnega druženja, ki se bo začelo februarja v prostorih Slovenskega doma!

SLOVENSKI DOM – NAŠ DRUGI DOM