Ni u okolnostima pandemije kreativna radionica Slovenskoga doma Zagreb, nije prestala raditi pa ne iznenađuje da je rezultate svoga rada željela pokazati na Božićnoj izložbi u Domu i tako nastaviti tradiciju.
S velikim marom, marljive kreativke iznenadile su svojim ostvarenjima u glini, staklenim predmetima kojima su umjetničkim recikliranjem u raznim tehnikama dale novu, neočekivanu estetsku vrijednost a prelijepe božićne bidermajer buketiće ne treba posebno isticati.

Odaziv publike bio je odličan, Šopekice su opet dobile pohvale za svoj rad a time i poticaj da budu i dalje marljive i kreativne. Ugodno druženje uveličali su mladi član Slovenskog doma Jure Čerič na klaviru i naš „zlatni orgličar” Marjan Dirnberk spletom poznatih slovenskih melodija. Predsjednik Slovenskoga doma Darko Šonc čestitao je članicama Šopeka na upornosti i kontinuiranom radu u otežanim okolnostima, kao i na jedinstvenim radovima na izložbi koju je otvorila Barbara Riman, predsjednica Saveza slovenskih društava u Hrvatskoj. Druženje je bilo kraće i drugačije od prijašnjih zbog prilagodbe epidemiološkim uvjetima, ali ipak veselo i ugodno. (sn, akm)

Više u Novom odmevu 77

Foto: akm