Poštovani članovi i prijatelji!

Unatoč trenutačnoj epidemiološkoj situaciji zbog koje su događanja ograničena, mi u Slovenskom domu Zagreb pripremili smo programe koje ćemo pokušati realizirati.
Želimo odagnati strah od posjeta kulturnim događanjima, i što je još važnije, strah od druženja.

8. prosinca 2021. u 18 h (srijeda)
IZLOŽBA MINIJATURA
U suradnji s udrugom Fijaker organiziramo izložbu minijatura. Fotografije pristigle na natječaj 11. salona fotografija prodavat će se, a prihod će biti doniran u dobrotvorne svrhe. Dođite i razgledajte prekrasne fotografije raznih motiva!

10. prosinca 2021. u 18 h (petak)
PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIŠINA ZA OČI – OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA LJUDSKIH PRAVA
Pisac, scenarist, publicist i novinar Branko Šömen, član Slovenskoga doma Zagreb, predstavit će svoju knjigu Tišina za oči. O knjizi će s autorom razgovarati prevoditeljica Mirta Jurilj, urednik Jakov Lovrić te kritičar i publicist Zdravko Zima. Razgovor će voditi Adriana Piteša, a ulomke iz knjige čitat će Goran Grgić.
Knjiga je najprije, na nagovor autorova prijatelja, dvostrukog oskarovca Branka Lustiga, bila zamišljena kao filmski scenarij. Govori o pripadnicima tzv. Sonderkommande, logorašima iz Auschwitza zaduženim za izvlačenje leševa iz plinskih komora. Autor dojmljivo opisuje najmračnije razdoblje u ljudskoj povijesti, rečenicama koje su često lišene veznika, čime dinamika opisa zla ne posustaje od prvoga do zadnjega retka, podsjećajući nas da i u zastrašujućim okolnostima treba zadržati nadu.
Na ovaj način obilježit ćemo i međunarodni dan ljudskih prava.

Posjet je moguć uz pridržavanje epidemioloških mjera.