Zagreb – U Slovenskom domu Zagreb održan je prvi „postkoronski“ susret na kojem su se nakon višemjesečne pauze uzrokovane koronavirusom, susreli članovi Društva i Vijeća slovenske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Predsjednik Darko Šonc izrazio je zadovoljstvo odazivom članova, istaknuvši da je zadnji događaj u Društvu prije prisilne stanke zbog koronavirusa, bila godišnja skupština 11. ožujka. Dodao je da je Zagreb pogodio i snažan potres, u prostorijama Društva su oštećeni stolovi, sa zidova su popadale slike, zavjese, pehari i priznanja, u knjižnicu je iz stana iznad curila voda koja srećom nije namočila knjige. Na nekim dijelovima je sa stropa popadala žbuka, ponegdje su na zidovima vidljive pukotine. Zatečeni prizor dan nakon potresa zaista je bio ružan. U međuvremenu je što je bilo moguće, popravljeno i počišćeno.

Predsjednik je najavio da će u Društvu tijekom ljetnih mjeseci biti dežurstva, a sljedeći susret mogao bi se održati krajem godine kad bi obilježili Dan slovenske državnosti i Dan samostalnosti, a što će prije svega ovisiti o epidemiološkoj situaciji. Ugodno druženje članova na prvom „postkoronskom“ susretu, popratilo je glazbeno iznenađenje dueta kojeg čine studenti zagrebačke Glazbene akademije, Matic Zakonjšek i Davor Nečak. (akm)

Više u Novom odmevu 73.

Foto: Antun Bukovec