Poseban dan za Korušku, za slovensku metalurgiju i za slovenski sport! U gradu Ravne na Koroškem u ognjenom plamenu čeličane SIJ Metal Ravne, rođena je slovenska baklja za Olimpijske igre u Tokiju, koja će 81 dan putovati po Sloveniji i buditi čeličnu volju.

Slovenska baklja za Olimpijske igre u Tokiju 2020. izrađena je od recikliranog čelika Grupe SIJ u kombinaciji s drvetom. Simbol je snage, mudrosti, povezivanja i nade. Oblik i izbor materijala isprepleteni su snažnom simbolikom: reciklirani nehrđajući čelik kao simbol snage i trajnosti, te bukovo drvo kao simbol mudrosti i samopouzdanja. Baklju upotpunjuje čelična kruna u obliku Triglava. Drška od bukovog drveta obuhvaća pet olimpijskih krugova od čelika, simbole povezivanja. Plamen u kruni širi svjetlost, simbol nade.

Baklja je danas krenula na put po Sloveniji. Nosit će je više od tisuću nositelja baklji, a svi će dobiti komadić jednog od najviše recikliranih, sveprisutnih materijala – komadić čelika. Kao suvenir i izvor osjećaja snage i upornosti. (https://www.olympic.si/novica/1522)

Foto: Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez