SPOŠTOVANI ČLANI IN PRIJATELJI!

Zagreb, 5. november 2010

Martin naj bo suh, da po zimi raste kruh.

 

13. november 2010 ob 19.30 uri (sobota)

1. MEDNARODNI MUSIC EXTREME FESTIVAL

Mladi glasbeniki iz Slovenije in Hrvaške, ki igrajo v nenavadnih in originalnih glasbenih skupinah, nas bodo spomnili na stoletno povezovanje, prepletanje in vpliv glasbenih kultur dveh narodov. Skupine Katanija, AsBruxasFatais, Virtuozi, Soul food se bodo predstavile z motom “združljivo z nedružljivim”, kajti njihove skupine tvorijo nevsakdanje kombinacije instrumentov: od citer, kitare, kontrabasa, flavte in harmonike pa do violine, tamburice, cajona, tarabuke, conge, tapana, činele, tamburina, zvončkov, ropotulj, žabe, groma, kontrabasa in flavte. Potegovali se bodo za nagrado Grand prix, najbolj originalno izvedbo slovenske skladbe Gor čez izaro in nagrado občinstva. Vabljeni na originalno in nenavadno glasbeno srečanje!

 

19. november 2010 ob 19. uri (petek)

RAZSTAVA O PRIMOŠTENSKI ŽABI

Ljubitelj narave, izdelovalec informativnih plošč in amaterski fotograf (član fotografskega društva Grča) iz Kočevja Pavel Majerle se ukvarja s fotografiranjem različnih živalic. V čudoviti okolici Primoštena je v bližini morja v objektiv ujel žabe, bogomolke, kačje pastirje, veverice. Osrednja figura razstave bo primoštenska žaba, ki je v New Yorku na mednarodnem salonu-tekmovanju digitalne fotografije dobila diplomo od FIAP-a (Mednarodna zveza za fotografsko umetnost). Razstavljene bodo tudi druge fotografije iz slovenskega in hrvaškega okolja: iz Krajinskega parka Kolpa – Jelenja vas, kočevskih gozdov, Bleda in iz italijanskega pogorja Hude police. Na kočevsko-primoštenskem večeru nas bo z dalmatinsko pesmijo razgalila klapa Primošten in mladi harmonikarji iz Kulturno športnega društva iz Predgrada.

Vabilo razstava primoštenska žaba (283,1KB).

 

20. november 2010 ob 20. uri (sobota), Kazalište lutaka (Baruna Trenka 33)

KONCERT CELJSKEGA PEVSKEGA ZBORA

Člani zbora so pevci, ki svoj prosti čas namenjajo ustvarjalni umetniški sprostitvi in prijetnemu pevskemu druženju, po nastopih in koncertih. Pogosto nastopajo na domačih koncertnih odrih in gostujejo v tujini. Nastopili bojo v Lutkarskem gledališču, v Zagrebu. Brezplačne vstopnice za koncert si lahko priskrbite, če pokličete Slovenski dom.

 

26. november 2010 ob 19. uri (petek)

MONODRAMA O RUDOLFU MAISTRU “GENERAL”

Napisal jo je Tone Partljič, na odru Slovenskega doma jo bo igral igralec SNG Maribor Bojan Maroševič. Uprizoril bo lik generala Rudolfa Maistra, ki ni patetično herojski ampak predvsem človeški – zmotljiv, mehak, energičen, v duši prizadet, nepopustljiv in dobrohoten, ponosen in ranjen…brez domoljubnega pompa, saj je sam naredil vse v svojem času ter v težkih vojnih časih, ko je leta 1918 iztrgal Maribor in velik del severne Slovenije iz nemških rok. V monodrami bodo prikazani njegovi vojaški nastopi, a tudi trenutki, ko sam in že bolan v svoji sobi prebira svoje pesmi, ki se danes tudi pojejo, se vdaja spominom. Za eno uro bo z nami, a upamo, da bo potem v nas ostal še vsaj nekaj časa.

SLOVENSKI DOM – NAŠ DRUGI DOM