Na 1. međunarodnom glazbenom festivalu neobičnih i originalnih glazbenih sastava koji se održao pod motom “spojivo s nespojivim”, natjecali su se sastavi Katanija iz Ljubljane, As Bruxas Fatais iz Zagreba i Virtuozi iz Brežica.

Darko Šonc, predsjednik Vijeća i Slovenskoga doma, u pozdravnom je govoru zahvalio Gradu Zagrebu koji je financijski pomogao realizaciju ukupnoga projekta. Posebno je zahvalio profesoru udaraljki, Goranu Goršeu koji je dao ideju za organizaciju Festivala na kojem su nastupali neobični i originalni glazbeni sastavi bez obzira na glazbeni stil (jazz, klasika, rock, narodni…). Profesor Gorše s grupom udaraljkaša S.udar djeluje i u okviru Slovenskog doma.

Mladi glazbenici iz Slovenije i Hrvatske natjecali su se za nagradu Grand prix, najoriginalniju izvedbu slovenske skladbe Gor čez izaro i nagradu publike. Grand prix je po ocjenama žirija osvojila grupa As Bruxas Fatais (Fatalne vještice) iz Zagreba, a nagradu za najoriginalniju izvedbu skladbe Gor čez izaro grupa Katanija iz Ljubljane. Publici su se najviše svidjele izvedbe pjesama grupe Virtuozi iz Brežica koja djeluje u sklopu Glazbene škole Brežice pa su osvojili nagradu publike. Voditeljica 1. music extreme festivala koji je protekao u veseloj i opuštenoj atmosferi, bila je Irena Šonc.

Mnogobrojnu publiku je u glazbenoj stanci zabavljao Samoborski kvartet saksofona SaKS. Predsjednik Šonc je na kraju Festivala zahvalio svim sudionicima, publici za glasovanje i žiriju u kojem su bili priznati glazbeni stručnjaci: glazbena urednica na Radio Sljemenu, Maja Gorše-Mihaljević, magistar klavira i profesor na glazbenoj akademiji u Zagrebu, Damir Gregurić i diplomirani akademski glazbenik i profesor klarineta, Igor Požar. Poželio je da se na Festivalu sljedeće godine druži i sudjeluje još više mladih, neobičnih i originalnih grupa iz pograničnog prostora i Hrvatske.