SPOŠTOVANI ČLANI IN PRIJATELJI!

Zagreb, 30. marec 2011

Od 1. do 28. aprila 2011 bo popis prebivalstva. V upanju, da bomo vsi pripomogli k boljši pripravi naših sonarodnjakov za popis prebivalstva, Vas prosimo, da v svoji sredini in med svojimi prijatelji širite idejo slovenstva kot našo edino nacionalno opredelitev. Poudarjamo, da je nacionalna opredelitev zasebna stvar vsakega posameznika in na ta način ne želimo ustvarjati nikakršnega pritiska, temveč želimo seznaniti naše sonarodnjake o pomembnosti in prednostih, ki nam jih nudi Republika Hrvaška, če se izrečemo za Slovence.

5. april 2011 ob 17.30 uri (torek)

LETNI ZBOR DRUŠTVA IZGNANCEV, KRAJEVNE ORGANIZACIJE DIS ZAGREB

Vse člane krajevne organizacije DIS, Zagreb vabimo na letni zbor.
Dnevni red: otvoritev in pozdrav, kulturni program, ki bo glasbeno-recitatorsko obarvan, izvolitev delovnega predsedstva, poročilo predsednika KO DIS Zagreb in blagajničarke, razprava o poročilih in pozdravi gostov, sprejetje programa za leto 2011. Vabljeni!

13. april 2011 ob 19. uri (sreda)

SREČANJE S PRERADOM DETIČKOM IN KONCERT NA ROGU

Ob 80. letnici življenja profesorja emeritusa Prerada Detička, ki je po starših slovenskega rodu, bo srečanje s svetovno znanim hornistom in prvim diplomantom roga v zgodovini Glasbene akademije v Zagrebu. Ta komorni in orkestralni umetnik ter pedagog, ki je koncentriral skoraj po celem svetu, je bil pionir na mnogih glasbenih področjih. Pogovor bo tekel o njegovem bogatem glasbenem delu v katerem je nenehno prisoten že več kot petdeset let. Utrinke iz njegovega življenja pa tudi iz otroštva in mladosti v Mariboru bo popestril koncert na rogu. Srečanje bo priložnost, da tudi Vi s kozarcem v roki veselo nazdravite dolgoletnemu članu Slovenskega doma in njegovem častitljivem jubileju. Vabljeni!

20. april 2011 ob 19. uri (sreda)

VELIKONOČNA RAZSTAVA KREATIVNE DELAVNICE ŠOPEK

Tokrat bo v ospredju velikonočna razstava slik, olje na platnu, ki so jih članice Šopka potrpežljivo ustvarjale v preteklih dveh letih. Motivi na slikah so: cvetje, Donava in narava, ki praznuje prva znamenja pomladi. Slike si boste lahko privoščili, saj se bodo prodajale po sprejemljivih cenah. Umetnice iz Šopka bodo velikonočno vzdušje pričarale tudi s pirhi, simbolom življenja, upanja, miru in ljubezni. Samo za Vas so se potrudile in pripravile nenavadne pirhe, ki vam jih bodo podarile iz srca. Vabljeni!

Vabilo velikonočna razstava (1,66 MB).

Pošiljamo Vam položnico za plačilo članarine za leto 2011. Naj vam bo plačilo članarine v čast in zadovoljstvo. Če ste članarino že plačali v tajništvu, pozabite na položnico.

VOŠČIMO VAM VESELE VELIKONOČNE PRAZNIKE!

SLOVENSKI DOM – NAŠ DRUGI DOM