SPOŠTOVANI ČLANI IN PRIJATELJI SLOVENSKEGA DOMA!

Zagreb, 3. april 2012

Če na veliki petek dežuje, dobro leto se napoveduje.

11. april 2012 ob 19. uri (sreda)
LJUDJE, KI NAS POVEZUJEJO – mag. BORIS ANDRIJANIČ
V sklopu programa Ljudje, ki nas povezujejo bomo predstavili magistra farmacije Borisa Andrijaniča. Rodil se je leta 1910 v Novem mestu. Bil je ustanovitelj ter dolgoletni direktor znane slovenske tovarne zdravil Krka. Zaznamoval je dobršen del zgodovine Novega mesta in Dolenjske. Za svoj ljubljeni rodni kraj je bil pripravljen prispevati in narediti ogromno. Z njegovo pomočjo so se hitreje in bolj kakovostno razvijali gospodarstvo, izobraževanje, kultura, turizem in šport. Podpiral je humanitarne dejavnosti in imel izjemen posluh za ohranjanje in zaščito naravne in kulturne dediščine. Svojo bogato življenjsko pot je sklenil v Novem mesto leta 1993.

Razstavo o mag. Borisu Andrijaniču je pripravil Dolenjski muzej Novo mesto, avtorica je Marjeta Bregar. Odprl jo bo veleposlanik Republike Slovenije Vojko Volk.

 

19. april 2012 ob 19. uri (četrtek)
PREDAVANJE ALPINISTKE MONIKE KAMBIČ
Po izvrstnem in zanimivem predavanju svetovno znanega alpinista Marka Prezlja, ki je bilo minuli mesec v nabito polni dvorani Slovenskega doma, nadaljujemo s predavanji znamenitih slovenskih alpinistov pod imenom Alpinistični četrtek v Slovenskem domu.
V goste nam prihaja ena najbolj znanih slovenskih alpinistk Monika Kambič. Sodelovala je v več kot desetih ekspedicijah in izvedla več kot 700 najzahtevnejših alpinističnih vzponov. Trikrat je razglašena za alpinistko leta.

PEVSKI ZBOR
Pevski zbor vabi k sodelovanju vse z lepim glasom, dobro voljo
in željo po druženju in petju.
VSE INFORMACIJE SO NA VOLJO V TAJNIŠTVU
VSAK DELAVNIK OD 10. DO 13. URE, RAZEN PONEDELJKA!

 

Pošiljamo Vam položnico za plačilo članarine za leto 2012. Naj vam bo plačilo članarine v čast in zadovoljstvo. Če ste članarino že plačali v tajništvu, pozabite na položnico.

VOŠČIMO VAM VESELE VELIKONOČNE PRAZNIKE!